İlköğretim Haftası Kutlama Programı

İlköğretim Haftası Kutlama Programı

İlköğretim Haftası Kutlama Programını gerçekleştirdik.

17.09.2021 168

İLKÖĞRETİM HAFTASI

        Okulların açıldığı ilk hafta (Eylül ayının 3. haftası) okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır. Genel olarak bu hafta, Milli Eğitim Bakanlığı'nın radyo, televizyon konuşması ile açılır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Okuma - yazma bilmenin önemi üzerinde durulur. Öğrencilerden okula yeni başlayanlar, düşüncelerini anlatırlar. Toplumda birey olarak söz sahibi ve bilgili olabilmek için okuma yazma bilmenin ve okumanın önemi vurgulanır. Eğitim öğretimin temeli ilkokulda atılır. Bu kapsamda hafta boyunca ilköğretimin, okuma- yazma bilmenin ve bilginin topluma, bireye ve insanlığa kazandıracakları hakkında bilgiler verilir.

     Her yıl Eylül ayının üçüncü haftası ( okulların açıldığı ilk hafta ) İlköğretim Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta boyunca okumanın önemi, okulun değeri halka anlatılır. Okuma - yazmanın önemi, gazete, dergi, radyo ve televizyonlarda hafta boyunca anlatılmaya çalışılır. Eğitim öğretimin yaygınlaştırılması, okul olmayan yerlere okulların yapılması için çeşitli kampanyalar düzenlenir. 

   Okulumuz Türkçe Öğretmeni Esra Şenol Çiftçi'nin önderliğinde hazırlanan İlköğretim Haftası kutlama programını gerçekleştirdik.Programda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

17-09-202117-09-202117-09-2021